A csokidarabkás keksz mindenkinek a kedvence. Ropogós, csokis, és a legjobb
egy téli délután, ha édességre vágyunk. De még jobb, hogy egy mutatós dobozban,
csinos masnival ajándékba is adhatjuk. Lássuk, hogy hogyan készül
ez a hamisítatlan és divatos gasztro-ajándék!
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 15 dkg kristálycukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 db tojás
- 22 deka liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 20 dkg csokidarabka
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Először a vajat a cukrokkal és a csipet sóval keverjük ki alaposan, majd
az egész tojással. Ezután jön a sütőpor, a liszt és a kakaó. Keverjük
össze alaposan, majd szórjuk bele a csokidarabkákat. Diónyi darabokat
szedjünk ki, és a gombóckákat tegyük a sütőpapírra. Legyen hely közöttük,
hiszen el fog terülni a sütőben. A sütőtől függően 10-15 perc alatt sül meg.
Csokidarabok helyett kísérletezhetünk mazsolával vagy
aszalt gyümölcs darabokkal is.