A legjobb fej a konyhában – a káposzta
Sokan azt gondolnák, a kecskék a legnagyobb rajongói, pedig mi, emberek vagyunk a káposzta első számú fogyasztói. Az Amerikától Ázsiáig, északtól délig ismert és népszerű zöldségféle amellett, hogy pénztárcabarát, könnyen termeszthető, ízletes és ezerféleképpen elkészíthető. És ami a legfontosabb: ez a télálló vitaminbomba egy igazi superfood, a dietetikusok a savanyított változatát a világ egyik legegészségesebb ételének tartják.

Minden napra egy tojás
Egy kiadós villásreggeli, egy húsmentes ebéd egy finom desszerttel megspékelve vagy egy gyors vacsora? A válasz mindegyikre ugyanaz: tojás.
alapítványEgészségjótékonyságszeged Életmód
Jótékonysági estet tartott Szegeden az „Egészség a Legnagyobb Érték” alapítvány
A közhasznú szervezet legfontosabb célkitűzése az egészséges életmód propagálása

Tél végi tartalékaink – 7 tipp a mentális egészségünkért
Hogy tél végén is jobb kedvünk legyen!

lelki egészségtámogatzlak Életmód
Hogyan ne tántorítson el bennünket a hibázás?
Mit gondolunk, és hogyan érzünk, ha hibázunk?

Édes és csábító – a füge
A tengerparti nyaralások megidézője, a mediterrán életérzés megtestesítője, az egzotikus ízvilág ellenállhatatlan képviselője: a füge. Ez az ikonikus ősi gyümölcs évezredek alatt sem ment ki a divatból, sőt újabb és újabb hódolókat gyűjt, például hazánkban. A híres bibliai növény nálunk is egyre több kertben ontja ilyenkor mézédes gyümölcsét. Használjuk ki ezt az időszakot bátran, mert bármennyit is eszünk belőle, nem fogunk bűnbe esni miatta!

Itt a tavasz
Mindenki számára ismerős, amikor a tavaszi melegedés sorra csalogatja elő a növények virágait, fák rügyeit. Ilyenkor azok is szívesen húznak bakancsot és indulnak kisebb kirándulásokra, akik egyébként az év során ritkán teszik ezt. És persze vannak olyanok is, akik már alig várták ezt az időszakot, számukra végre elkezdődik a sok szép, előkészített túratervet tartalmazó szezon.

A régi-új kedvenc: polenta
Ez az aranysárga, krémesen lágy finomság lehet egy laktató reggeli, egy pompás ebéd vagy egy nagyszerű vacsora, kínálhatjuk köretként vagy főfogásként, és készíthetjük sós vagy akár édes változatban. Bárhogy is döntünk, az biztos, hogy minden esetben egészséges, gluténmentes és pénztárcabarát ételt varázsolhatunk az asztalra, így a polenta könnyen lehet a böjti időszak sztárja is.

Online adventi naptár 2023
Idén immár negyedik éve, hogy a Vasutas Magazin (2023 októberétől MÁV-VOLÁN magazin) szerkesztősége online adventi naptárral kedveskedik minden vasútrajongónak, legyen az munkatárs vagy vasútbarát. 24 napon át minden egyes nap újabb ablak nyitható meg a virtuális naptárban.