Pavlova torta

 

ö

 

 

Ha a mézeskalács sütésből marad meg tojásfehérje, akkor érdemes

elkészíteni ezt a nagyon látványos tortát, ami semmi kétség, az

ünnepi asztal dísze lesz. Kívülről habcsók, belül

krémes gyümölcsök. Mennyi finomság!

 

Hozzávalók:

  • 6 tojásfehérje
  • 500 ml habtejszín
  • 30 dkg cukor
  • 10 dkg porcukor
  • piros vagy bogyós gyümölcsök
  • 1 ek ecet

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy nagy tálban verjük fel

a tojásfehérjét kemény habbá, közben apránként adjuk hozzá a cukrot,

egy csipet sót és az ecetet. Kör alakban halmozzuk a tojáshabot rusztikusan

egy sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy a közepében legyen egy mélyedés.

A sütő hőfokát vegyük vissza 150 fokra és süssük meg a habot

kb.70-80 perc alatt. A habkoszorút tegyük félre kihűlni. A tejszínhabot

közvetlenül a tálalás előtt verjük kemény habbá a porcukorral, majd halmozzuk

bele a tojáshab közepébe. A Pavlova egyediségét mindig a torta tetejére

szórt gyümölcsök adják. Itt a kreativitásunk és az ízlésünk szerint

válogathatunk, mivel tesszük még különlegesebbé a desszertünket.

Tehetünk rá friss epret, áfonyát, málnát vagy 2 gránátalma magját,

de tehetünk rá egyszerű meggybefőttet vagy fagyasztott erdei

gyümölcs mixet. Ezeknél arra kell figyelni, hogy a gyümölcsöket

jól csöpögtessük le tálalás előtt, hogy ne eresszenek levet.