Ünnepi, elegáns és nem mellesleg nagyon finom.
Klasszikus torta receptet hoztunk mára.
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1,5 dl víz
- 1 dl narancslé
- 3 tojás
- 1 tk. szódabikarbóna
Csokoládékrém:
- 20 dkg étcsokoládé
- 10 dkg dkg porcukor
- 3 dl habtejszín
- 5 dkg vaj
- 2 kezeletlen vagy beáztatott narancs reszelt héja
Elkészítés:
A vizet a szűrt narancslevet, a vajat, a kakaóport egy edényben összemelegítjük,
és miután elzártuk alatta a lángot, hideg vízfürdőbe állítva hűlni hagyjuk.
Belekeverjük a tojásokat, a joghurtot, majd hozzáforgatjuk a porcukorral,
szódabikarbónával elkevert lisztet. A tésztamassza felét a sütőpapírral
bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 160 fokon sütjük, kb. 30 percig.
Tortarácsra téve kihűtjük, majd kettévágjuk.
2 adagok készítünk, így 4 szeletet kapunk.
A tejszínt a porcukorral forrásig melegítjük. A feldarabolt csokoládét tálba
tesszük és ráöntjük a forró tejszínt. 1-2 percig állni hagyjuk, majd habverővel
simára keverjük. A csokoládémasszát teljesen kihűtjük. A puha vajat a
masszához adjuk, és robotgéppel magas fokozaton habosra kavarjuk.
Hozzáforgatjuk a reszelt narancshéjat (Ha szükséges, hűtőbe tesszük hogy megdermedjen.)
A tetejét tálalás előtt mandarin gerezdekkel, fenyőtobozokkal és fenyőágakkal,
ánizzsal, vagy tetszés szerinti termésekkel dekoráljuk.