Igazából minden befőttes üvegnek az az álma, hogy valami finomság
kerüljön bele, ami örömet okoz annak, aki elfogyasztja. Legyen ez
most egy finom, téli, fahéjas sütemény, amit örömmel készítünk,
és amit egy feldíszített befőttes üvegben ajándékként
is átadhatunk a karácsonyfa alatt.
Hozzávalók: (40-50 darabhoz)
- 25 dkg liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál sütőpor
- 10 deka porcukor
- csipet só
- 15 dkg margarin
- 1 egész tojás
- a díszítéshez cukormáz és cukorgyöngyök
Elkészítése:
Keverjük össze a száraz elemeket, tehát a lisztet, a kakaót, a fahéjat, a
sütőport és a sót. Szitáljuk egy tálba az elegyet. Egy másik tálban a
margarint keverjük habosra a cukorral és a tojással. Ebbe mehet a lisztes
keverék. Alaposan gyúrjuk össze, majd pihentessük legalább 1 órát a
hűtőben. Nyújtsuk ki kb. fél cm vastagra, szaggassuk ki kedvünk szerinti
formára. Kb. 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsül.
Díszítsük cukormázzal!