A keksz száraz hozzávalóit rétegezzük egy befőttes üvegbe, melyet
szépen díszítsünk fel. Az instrukciókat egy szép üdvözlőkártyára írjuk rá,
melyet egy masnihoz rögzíthetünk majd.
Hozzávalók:
1 db nagy befőttes üveg
1 bögre GM liszt (Mester család sütemény liszt)
1 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
1/4 bögre kókuszvirágcukor
1/4 bögre eritrit
1,5 tk fahéj
1 bögre GM zabpehely
1/2 marék aszalt vörösáfonya/ szilva (aszalt gyümölcs)
1 marék kesudió, mandula
3-4 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
1/2 bögre kókuszolaj
2 tk vanília kivonat
1/4 bögre tej/ növényi tej
A nedves hozzávalókat keverjük össze, öntsük bele a a befőttesüveg
tartalmát és jól dolgozzuk össze. Sütőpapíros tepsire apró gombócokat
helyezzünk, vizes kézzel lapítsuk le. Előremelegített 170 fokos
(légkeveréses) sütőben kb. 15-20 perc alatt süsük aranybarnára.
A receptet köszönjük szépen Kassai Eszternek, a Lollipop nasik blog tulajdonosának!
Az eredeti recept itt olvasható:
https://lollipopnasik.blog.hu/2017/12/01/karacsonyi_mindenmentes_gasztroajandek