A körte télen is könnyen beszerezhető és remek ajándék
lehet belőle. Ki ne örülne egy édes kis finomságnak? Most
egy cukormentes változatot mutatunk, de lehet cukorral is készíteni.
Hozzávalók:
- 1400 g körte (tisztított, pépesített formában)
- 1 tasak 3:1 dzsemfix
- 15 ml folyékony édesítőszer (Stevia)
- 5 dkg fruktóz
- 1 tk. citromsav
Elkészítés:
A körtét megmossuk, meghámozzuk, egy részét felkockázzuk
és félre tesszük a többit botmixerrel pürésítjük, majd a kockázott
gyümölcsöt is hozzáöntjük. Az adott mennyiséget kimérjük és egy
magas falú főzőedénybe öntjük. A gyümölcspéphez hozzákeverjük
a dzsemfixet, az édesítőt és a fruktózt, majd nagy lángon, állandó
kevergetés mellett felforraljuk.
Forrástól számítva további 5 percig forrni hagyjuk, vagy amíg a
kívánt sűrűséget el nem éri (én összesen 30 percet főztem a gáz
bekapcsolásától számítva). A dzsemet merjük bele az előkészített
üvegekbe, jól zárjuk le a tetejüket és állítsuk fejjel lefelé 5-10 percre.
A receptet köszönjük szépen Sámson Anitának, a Desszert Szoba
blog tulajdonosának!
Az eredeti recept itt olvasható:
https://www.desszertszoba.hu/kortedzsem-2/