Kandírozott narancshéj és narancslekvár, valamint barnacukor van benne,
igen finom! Aki szereti a csokoládét és a magvakat, annak ez az édesség
biztosan ízlik majd. Nem is bonyolult elkészíteni, a csokizás ugyan némi
időt elvesz, de az íze kárpótol minket ezért a kis időért.
Hozzávalók:
- 200 g tejszín (30% zsírtart. állati tejszín)
- 100 g sötétbarna nádcukor
- 100 g mandula
- 100 g dió
- 100 kandírozott narancshéj
- 2 ek. narancslekvár
- 50 g liszt
- 150 csoki
- 1 ek. olaj
Elkészítés:
A cukrot a tejszínnel összemelegítjük. Hozzáadjuk a durvára vágott
magvakat, narancshéjat és a lekvárt. Összeforraljuk. Belekeverjük a
lisztet, kicsit hűlni hagyjuk. Sütőpapíros tepsire kanalazzuk. Vizes ujjakkal
kicsit elsimítjuk. Két tepsivel egyszerre sütjük, 190 fokon, 14-16 perc alatt
sült meg. Hűlni hagyjuk, közben a csokit vízgőz felett megolvasztjuk,
majd 1 ek. olajat teszünk hozzá, elkeverjük. Amikor kihűltek a korongok,
sima felüket a csokoládéval bevonjuk. (Én egy teáskanállal kb. fél kanál
csokoládét a felületre tettem, eloszlattam rajta, majd félretettem, hagytam
szilárdulni. Így gyors volt és nem is pazaroltam el a csokit, mert tényleg
annyi került csak rá, ami rajta is maradt.) Szobahőmérsékleten hagyjuk,
hogy a csokimáz megdermedjen.
Ebből a mennyiségből két tepsivel, összesen 40 db 5-6 cm nagyságú moszkauer korong lett.
Az ajándékötletért hálás köszönet Kocsis Hajnalkának,
a mókuslekvár.hu portál tulajdonosának!
További zseniális ötleteket itt olvashat: www.mokuslekvar.hu