Mézeskalács likőr

5

 

Remek ajándék és remek vendégváró ital, és nem mellesleg nagyon egyszerűen

elkészíthető. Illatos, finom, nem is kell ennél több. 

A receptet és a fotót köszönjük szépen Moncsinak és Zsófinak!

 

Hozzávalók (7-8 dl kész likőrhöz):

  • 30 dkg mogyorókrém
  • 4 dl kávétejszín
  • 1,5 dl vodka
  • 2 tk mézeskalács fűszerkeverék (vagy fahéj, szegfűszeg és gyömbér keveréke)

 

Elkészítése:

A mogyorókrémet vízgőz felett megolvasztjuk, majd a lángról lehúzzuk és

beleszórjuk a fűszerkeveréket. Folyamatosan kavargatva adagoljuk hozzá a

tejszínt, legvégül pedig hozzáöntjük a vodkát.

Kevergessük, és ha már szép sima a likőr, üvegbe töltjük.

Lezárva legalább egy napig hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek,

majd üvegekbe töltjük.