Remek ajándék és remek vendégváró ital, és nem mellesleg nagyon egyszerűen
elkészíthető. Illatos, finom, nem is kell ennél több.
A receptet és a fotót köszönjük szépen Moncsinak és Zsófinak!
Hozzávalók (7-8 dl kész likőrhöz):
- 30 dkg mogyorókrém
- 4 dl kávétejszín
- 1,5 dl vodka
- 2 tk mézeskalács fűszerkeverék (vagy fahéj, szegfűszeg és gyömbér keveréke)
Elkészítése:
A mogyorókrémet vízgőz felett megolvasztjuk, majd a lángról lehúzzuk és
beleszórjuk a fűszerkeveréket. Folyamatosan kavargatva adagoljuk hozzá a
tejszínt, legvégül pedig hozzáöntjük a vodkát.
Kevergessük, és ha már szép sima a likőr, üvegbe töltjük.
Lezárva legalább egy napig hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek,
majd üvegekbe töltjük.