Ha kell még egy utolsó mentő ötlet, mit adjunk ajándékba karácsonykor
szeretteinknek, akkor ezt a narancslekvárt ajánljuk. Annyira finom,
hogy ha marad, a húsok mellé is bátran kitehetjük az ünnepi asztalra.
A receptet és a fotókat köszönjük szépen Moncsinak és Zsófinak!
Hozzávalók:
2-3 kg narancs
1 kg cukor
egész fahéj
Elkészítés:
A narancsokat mossuk meg és vágjuk le a végeiket. Vágjuk őket
félbe, majd vékony szeletekre. Amennyire tudjuk, távolítsuk el a
hártyákat, kanalazzuk ki a narancs husát. Tegyük a szeleteket
egy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat, majd folyamatosan kevergetve
addig melegítsük, míg forrni nem kezd. Ekkor vegyük lejjebb a
lángot, majd kevergetve főzzük addig, míg a narancs héját átlátszónak
nem látjuk. Ekkor botmixerrel pürésítsük a kívánt állagúra, lehet
teljesen pépes, de darabos is. Úgy tesztelhetjük, mikor van kész,
hogy pár csepp lekvárt egy jól behűtött tányérra kanalazunk,
ha megdermed rajta, kész van, ha folyik, még főzni kell.