Mézeskalácsos szilvalekvár

6

 

Ez egy könnyed és gyümölcsös szilvalekvár a karácsony ízével megfűszerezve.

Az illata és íze igazi ünnepi hangulatot teremt, ami házi fonott kaláccsal együtt

dominál a legjobban.

Remek ajándék lehet szeretteinknek!

A receptet Zirighné Oláh Nóra elszámoló technikus kollégánktól kaptuk

(a fotót férje, Zirigh Norbert készítette) .

Köszönjük szépen kollégáinknak!

 

Hozzávalók 6 db közepes méretű (370 ml-s) üveghez:

 

  • 2000 g besztercei szilva magozva
  • 200 g cukor
  • 20 g pektin
  • 5 g mézessütemény fűszerkeverék

 

Elkészítés:

A szilvát mossuk meg, magozzuk ki és turmixoljuk pépesre. A cukrot a

pektinnel és a mézessütemény fűszerkeverékkel keverjük el, adjuk

hozzá a szilvához, majd kezdjük el főzni.

Folyamatos keverés mellett forrástól számítva főzzük legalább 10 percig.

A forrásban lévő lekvárt töltsük elmosott, tiszta üvegekbe, zárjuk le és

azonnal fordítsuk fejjel lefelé 5 percre. Dunsztban kihűtjük, és már készen is van.