Ez egy könnyed és gyümölcsös szilvalekvár a karácsony ízével megfűszerezve.
Az illata és íze igazi ünnepi hangulatot teremt, ami házi fonott kaláccsal együtt
dominál a legjobban.
Remek ajándék lehet szeretteinknek!
A receptet Zirighné Oláh Nóra elszámoló technikus kollégánktól kaptuk
(a fotót férje, Zirigh Norbert készítette) .
Köszönjük szépen kollégáinknak!
Hozzávalók 6 db közepes méretű (370 ml-s) üveghez:
- 2000 g besztercei szilva magozva
- 200 g cukor
- 20 g pektin
- 5 g mézessütemény fűszerkeverék
Elkészítés:
A szilvát mossuk meg, magozzuk ki és turmixoljuk pépesre. A cukrot a
pektinnel és a mézessütemény fűszerkeverékkel keverjük el, adjuk
hozzá a szilvához, majd kezdjük el főzni.
Folyamatos keverés mellett forrástól számítva főzzük legalább 10 percig.
A forrásban lévő lekvárt töltsük elmosott, tiszta üvegekbe, zárjuk le és
azonnal fordítsuk fejjel lefelé 5 percre. Dunsztban kihűtjük, és már készen is van.