Egy száraz keksz hozzávalóit rétegezzük egy befőttes üvegbe, melyet szépen
feldíszítünk. Mehet rá masni, egy szép üdvözlőkártya, mellé az elkészítési
instrukciók és már készen is van a z ajándék!
Hozzávalók:
- 1 db nagy befőttes üveg
- 1 bögre GM liszt (Mester család sütemény liszt)
- 1 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk só
- 1/4 bögre kókuszvirágcukor
- 1/4 bögre eritrit
- 1,5 tk fahéj
- 1 bögre GM zabpehely
- 1/2 marék aszalt vörösáfonya/ szilva (aszalt gyümölcs)
- 1 marék kesudió, mandula
- 3-4 dkg étcsokoládé
Elkészítéshez:
- 1/2 bögre kókuszolaj
- 2 tk vanília kivonat
- 1/4 bögre tej/ növényi tej
A nedves hozzávalókat összekeverem, beleöntöm a befőttesüveg tartalmát,
jól összedolgozom. Sütőpapíros tepsire apró gombócokat helyezek, vizes
kézzel lelapítom. Előremelegített 170 fokos (légkeveréses) sütőben kb.
15-20 perc alatt aranybarnára sütöm.
Kellemes készülődést!
A receptet köszönjük szépen Kassai Esztenek, a Lollipop blog tulajdonosának!
Az eredeti recept itt olvasható:
https://lollipopnasik.blog.hu/2017/12/01/karacsonyi_mindenmentes_gasztroajandek