Kávés csokoládé krémlikőr

3

 

Krémlikőrt készíteni igazán könnyű feladat és ráadásul a tejszínes

likőrök nem igényelnek hosszú érlelési időt, így az ünnepek előtt

néhány nappal is elég elkészíteni őket. Érdemes kísérletezni vele,

mivel nagyon gyorsan elkészíthető és mindenki a saját ízlése

szerint alakíthatja. Ez a kávés csokoládé krémlikőr kellemesen

krémes állagú, a karácsonyi menü után, akár desszertként

is megállja a helyét. Kiváló gasztro ajándéknak is.

 

Hozzávalók:

(kb. 3,5 dl-hez)

  • 4 dkg xilit
  • 2 tk. kókuszvirág cukor
  • 0,5 dl feketekávé
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 dl kókusztejszín
  • 0,5 dl mandulalikőr

 

Elkészítés:

Egy kisebb lábosban hevítsük fel a xilitet és a kókuszvirág cukrot,

majd öntsük fel a feketekávéval. A kakaóport keverjük

csomómentesre egy kevés vízzel (kb. fél decivel) és adjuk

a kávés sziruphoz. Adjuk hozzá a kókusztejszínt is és forraljuk

fel az egészet, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, keverjük

hozzá a mandulalikőrt, majd egy szép üvegbe öntsük át. A kész

kávés csokoládé krémlikőr hűtőben tárolva sokáig eláll.

 

A receptet köszönjük szépen Sámson Anitának, a Desszert

Szoba blog tulajdonosának!

Az eredeti recept itt olvasható:

https://www.desszertszoba.hu/kaves-csokolade-kremlikor/