Krémlikőrt készíteni igazán könnyű feladat és ráadásul a tejszínes
likőrök nem igényelnek hosszú érlelési időt, így az ünnepek előtt
néhány nappal is elég elkészíteni őket. Érdemes kísérletezni vele,
mivel nagyon gyorsan elkészíthető és mindenki a saját ízlése
szerint alakíthatja. Ez a kávés csokoládé krémlikőr kellemesen
krémes állagú, a karácsonyi menü után, akár desszertként
is megállja a helyét. Kiváló gasztro ajándéknak is.
Hozzávalók:
(kb. 3,5 dl-hez)
- 4 dkg xilit
- 2 tk. kókuszvirág cukor
- 0,5 dl feketekávé
- 2 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 dl kókusztejszín
- 0,5 dl mandulalikőr
Elkészítés:
Egy kisebb lábosban hevítsük fel a xilitet és a kókuszvirág cukrot,
majd öntsük fel a feketekávéval. A kakaóport keverjük
csomómentesre egy kevés vízzel (kb. fél decivel) és adjuk
a kávés sziruphoz. Adjuk hozzá a kókusztejszínt is és forraljuk
fel az egészet, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, keverjük
hozzá a mandulalikőrt, majd egy szép üvegbe öntsük át. A kész
kávés csokoládé krémlikőr hűtőben tárolva sokáig eláll.
A receptet köszönjük szépen Sámson Anitának, a Desszert
Szoba blog tulajdonosának!
Az eredeti recept itt olvasható:
https://www.desszertszoba.hu/kaves-csokolade-kremlikor/