Egy proteinben gazdag, diétás finomság, mely kedvező adottságainak
köszönhetően szinte bármilyen böjtbe, diétába, fogyókúrába,
szénhidrátcsökkentett étkezésbe beilleszthető.
Hozzávalók:
- 250 g zsírszegény krémsajt vagy krémesebb állagú túró
- 2 nagy tojás (minimum L-es)
- 160 g görög joghurt
- 35 g vaníliás tejsavó protein por
- 20 g kókuszliszt
- 2 tk vanília aroma
- édesítő ízlés szerint
- 20 g olvasztott kókuszzsír
Elkészítés:
Készítsünk mindent elő, majd egy mixer segítségével keverjük homogénre. Ha kész
a krém, akkor öntsük egy kerek formába (sütőpapírral kibélelt, vagy szilikonos)
és rázogassuk meg, hogy a tortánk felpúpozódások nélkül süljön át. Sajnos ezt a tortát
130 fokon, közel egy óráig kell sütni. Akkor kell lezárni a sütőt, amikor a torta széle
már megpirult, de a közepe még kissé remegős-kocsonyás. Kissé nyitott
sütőajtó mellett várjuk meg, amíg kihűl, csak utána vegyük ki.
A receptet köszönjük szépen a MásTészta csapatának!
Az eredeti recept itt olvasható:
https://masteszta.com/113-egy-nem-aljas-sajttorta