Most egy zabpiskóta alapú tortát ajánlunk. Ez azért
fantasztikus, mert ha van egy szuper piskóta alapreceptünk,
kedvünkre variálhatjuk, ízesíthetjük, díszíthetjük.
Nézzük meg, milyen rumos gesztenyésen! A MásTészta
csapat receptje következik.
Hozzávalók:
A piskótához
- 45 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 4 evőkanál víz
- 4 evőkanál eritrit
- 4 db tojás (L vagy XL) különválasztva
- 2 kk sütőpor
- 1 kk bambuszrostliszt elhagyható, de állagjavító
A krémhez
- 250 gramm natúr vagy cukormentes gesztenyemassza
- 250 gramm zsírszegény krémtúró
- 50 gramm Peak Slim Secret Protein fehérjepor zsírégetőkkel Choco Rum 1000g
- 175 gramm zsírszegény joghurt
- 1 tk cukormentes kakaópor
- ízlés szerint rumaroma
- ízlés szerint édesítő
- ízlés szerint meggy vagy mirelit gyümi dísznek
Elkészítés:
Kikeverjük a tojássárgát az eritrittel, vízzel, zabliszttel kikevert sütőporral - az utóbbit
fokozatosan adagolva, hogy ne legyen csomós. Egy sűrűn folyós homogén masszát
kell kapnod, akkor vagy jó! Verd fel a tojásfehérjét keményre - ez azt jelenti, hogy az
edényt a Párod feje fölé fordítva nem fog a nyakába zúdulni a hab, hanem masszívan
az edényben marad, gravitáció ide vagy oda.
Ezután a tojásos lisztes masszát ÓVATOSAN és apránként forgasd bele egy kiskanállal.
A végén a legkisebb fokozattal a robotgépen még átpörgettem, hogy teljesen elkeveredjen
a massza. Kókuszolajjal kikent tortaformába simítjuk, és előmelegítve közepes fokozaton (165-170)
15-20 percig süssük. Ez sütőfüggő. Hagyd benne kihűlni, ne nyitogasd!
A krém nagyon egyszerű: mindent összekeversz, ízesítesz. Ha van pici konjak liszted,
azzal könnyen sűrítheted, de anélkül sem folyik a massza!
Ha kihűlt a piskóta, vágd fel, kend meg szépen a krémmel, díszítsd gyümölccsel -
és tedd picit a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Aki akarja az rumos tejjel átkenheti
a tésztalapokat - de szerintem ez olyan puha, hogy csak szétáztatná.
A receptet köszönjük szépen a MásTészta csapatának!
Az eredeti recept itt olvasható:
https://masteszta.com/148-rumos-gesztenyetorta-zabpiskotabol