Tele van C vitaminnal, finom és mutatós is. Készítsünk egy
könnyű piskótát zabpehelylisztből, ahogyan az adventi naptárunk
a december 11-ei cukormentes receptjében ajánlottuk. Ízesítsük
a krémet finom citrommal és már készen is van az ünnepi,
alakbarát torta. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Hozzávalók:
A piskóta
- 45 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
- 4 evőkanál víz
- 4 evőkanál eritrit
- 4 db tojás (L vagy XL) különválasztva
- 2 kk sütőpor
- 1 kk bambuszrostliszt elhagyható, de állagjavító
Töltelékhez
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg eritrit vagy folyékony édesítő ízlés szerint
- 1-2 citrom leve citrom leve és reszelt héja
- 3 dl felvert habtejszín (ezt lehet helyettesíteni diabetikus tejszínnel)
Elkészítés:
Készítsük el a piskótát, hagyjuk kihűlni. A mascarponébe tegyük bele az édesítőt,
a citrom levét és a reszelt héját, majd a habtejszínt verjük kemény habbá.
A piskótánk ha kihűlt, vágjuk 3 egyenlő részre vízszintesen és töltsük meg
a krémmel. Hagyjunk a tetejére is. Tehetünk citromszeleteket,
reszelt citromot díszítéskét a tetejére.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!