Citromtorta

5

 

Tele van C vitaminnal, finom és mutatós is. Készítsünk egy

könnyű piskótát zabpehelylisztből, ahogyan az adventi naptárunk

a december 11-ei cukormentes receptjében ajánlottuk. Ízesítsük

a krémet finom citrommal és már készen is van az ünnepi,

alakbarát torta. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

 

Hozzávalók:

A piskóta

  • 45 gramm (gluténmentes) zabpehelyliszt
  • 4 evőkanál víz
  • 4 evőkanál eritrit
  • 4 db tojás (L vagy XL) különválasztva
  • 2 kk sütőpor
  • 1 kk bambuszrostliszt elhagyható, de állagjavító

 

Töltelékhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg eritrit vagy folyékony édesítő ízlés szerint
  • 1-2 citrom leve citrom leve és reszelt héja
  • 3 dl felvert habtejszín (ezt lehet helyettesíteni diabetikus tejszínnel)

 

Elkészítés:

Készítsük el a piskótát, hagyjuk kihűlni. A mascarponébe tegyük bele az édesítőt,

a citrom levét és a reszelt héját, majd a habtejszínt verjük kemény habbá.

A piskótánk ha kihűlt, vágjuk 3 egyenlő részre vízszintesen és töltsük meg

a krémmel. Hagyjunk a tetejére is. Tehetünk citromszeleteket,

reszelt citromot díszítéskét a tetejére.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!