Puha puszedli teljes kiőrlésű lisztből, sárgarépával

5

 

 

Igazán finom és puha puszedli. A tésztában dió, narancs, sárgarépa is található,

ami igen jól harmonizál a teljes kiőrlésű liszttel és a csokoládéval.

Egyszerűen, gyorsan elkészíthető és nagyon finom!

 

Hozzávalók:

Tésztához

  • 250 g nyers, reszelt sárgarépa
  • 2 db narancs leve és rostja
  • 100 d darált dió vagy mandula (akár vegyesen is)
  • 200 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 kk. fahéj
  • 2 kis csipet só
  • 2 kk. szódabikarbóna
  • 100 g vaj
  • 60 g kókuszvirágcukor (sima kristálycukorral is helyettesíthető)

Tetejére

  • 50 g olvasztott csokoládé

 

Elkészítés:

A sárgarépát megpucoltjuk és késes aprítóval összevágjuk.

A diót és a mandulát ledaráljuk. Minden hozzávalót egy tálba

mérünk és alaposan elkeverjük. Két tepsire sütőpapírt teszünk,

majd két evőkanál segítségével a tésztát a papírral kanalazzuk.

Vigyázva tegyük, mert sütés közben kissé terülni fog, tehát ne

tegyük túl sűrűn egymás mellé, mert összesülnek.

Kétszer 16 db lesz ebből a mennyiségből.

 

Előmelegített, 190 fokos sütőben 2 tepsivel egyszerre

25 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűltek, olvasztott csokoládét

csurgatunk a puszedlik tetejére.

 

Megjegyzés

32 db csokival "összefirkált" puha puszedli készült, összesen 850 g lett.

 

 

A receptért hálás köszönet Kocsis Hajnalkának,

a mókuslekvár.hu portál tulajdonosának!

A recept itt olvasható: https://www.mokuslekvar.hu/puha-puszedli-teljes-kiorlesu-lisztbol-sargarepaval/

További zseniális ötleteket itt olvashat: www.mokuslekvar.hu