Igazán finom és puha puszedli. A tésztában dió, narancs, sárgarépa is található,
ami igen jól harmonizál a teljes kiőrlésű liszttel és a csokoládéval.
Egyszerűen, gyorsan elkészíthető és nagyon finom!
Hozzávalók:
Tésztához
- 250 g nyers, reszelt sárgarépa
- 2 db narancs leve és rostja
- 100 d darált dió vagy mandula (akár vegyesen is)
- 200 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 kk. fahéj
- 2 kis csipet só
- 2 kk. szódabikarbóna
- 100 g vaj
- 60 g kókuszvirágcukor (sima kristálycukorral is helyettesíthető)
Tetejére
- 50 g olvasztott csokoládé
Elkészítés:
A sárgarépát megpucoltjuk és késes aprítóval összevágjuk.
A diót és a mandulát ledaráljuk. Minden hozzávalót egy tálba
mérünk és alaposan elkeverjük. Két tepsire sütőpapírt teszünk,
majd két evőkanál segítségével a tésztát a papírral kanalazzuk.
Vigyázva tegyük, mert sütés közben kissé terülni fog, tehát ne
tegyük túl sűrűn egymás mellé, mert összesülnek.
Kétszer 16 db lesz ebből a mennyiségből.
Előmelegített, 190 fokos sütőben 2 tepsivel egyszerre
25 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűltek, olvasztott csokoládét
csurgatunk a puszedlik tetejére.
Megjegyzés
32 db csokival "összefirkált" puha puszedli készült, összesen 850 g lett.
A receptért hálás köszönet Kocsis Hajnalkának,
a mókuslekvár.hu portál tulajdonosának!
A recept itt olvasható: https://www.mokuslekvar.hu/puha-puszedli-teljes-kiorlesu-lisztbol-sargarepaval/
További zseniális ötleteket itt olvashat: www.mokuslekvar.hu