Készítsünk egy isteni finom az almás-mandulás gyümölcskenyeret és
garantáltan nem fogunk többé sóvárogni sem látvány-, sem semmilyen
pékség után. A gyümölcskenyérhez szükségünk lesz 18 deka zabpehelylisztre,
10 deka érdesítőszerre, 1 marék mazsolára, 1 marék mandulára, egy
mokkáskanálnyi sütőporra, szintén egy mokkáskanálnyi szódabikarbónára,
egy mokkáskanálnyi fahéjra, egy pohár natúr joghurtra, négy evőkanál
olvasztott vajra, két kisebb, lereszelt almára.
Zúzzuk össze a mandulát, majd külön keverjük össze a száraz és
folyékony összetevőket. Zuttyantsunk minden össze, keverjük homogén
állagúra és kivajazott őzgerinc-formában (ha nincs jó a muffin sütő is)
180 fokon nagyjából 30-35 percig sütjük.
A receptet köszönjük szépen Kassai Eszternek, a Lollipop nasik blog tulajdonosának!
Az eredeti recept itt olvasható: