Reggelinek vagy akár desszertnek is tökéletes választás lehet
ez a tejszínhabbal és áfonyával felturbózott matcha teás
palacsintatorony, ami ráadásul nem csak cukormentes,
hanem gluténmentes is. A gyönyörű színét pedig a matcha
teapornak köszönheti.
Hozzávalók:
kb. 18 db mini palacsintához
a tésztához:
- 12,5 dkg barnarizs-liszt
- 1,5 teáskanál matcha teapor
- 2 dl cukormentes pörköletlen mandulatej
- 1 tojás felverve
- 1 csipet só
- 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 1 evőkanál eritrit
a sütéshez:
- kókuszolaj
a krémhez:
- 2 dl tejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 evőkanál eritrit
a tetejére:
- áfonya
a szóráshoz:
- kevés matcha teapor
Elkészítése:
A lisztet elvegyítjük a sóval, sütőporral, a matcha teaporral és
az édesítőszerrel. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, a kókuszolajat,
és csomómentesre dolgozzuk. A tésztát 10 percet pihentetjük.
Felforrósított, kókuszolajjal kikent serpenyőben 2 evőkanálnyi
masszából mini palacsintákat sütünk. A krémhez a tejszínt a
habfixálóval és az édesítővel kemény habbá verjük, és sima
csöves habzsákba szedjük. A palacsinta tetejére kis halmokat
nyomunk, rátesszük a következő palacsintát, és a krémből arra
is halmokat nyomunk. Ezt folytatjuk, majd az utolsó palacsinta
tetejét áfonyával díszítjük és végül megszórjuk kevés matchaporral.
A receptet köszönjük szépen Sámson Anitának, a Desszert Szoba blog tulajdonosának!
Az eredeti recept itt olvasható:
https://www.desszertszoba.hu/matcha-teas-palacsintatorony/