Van egy sütemény, amit mindenki szeret, egyszerűen elkészíthető, hiszen csak
keverni kell, és ízlésünk szerint gazdagítható finomságokkal.
Süssünk gyümölcskenyeret!
Hasonló sütemények receptjét találjuk még angol teakenyér vagy német karácsonyi
kalács néven is, próbáljuk ki ezeket is. Mi most egy egyszerű, de nagyszerű
gyümölcskenyér receptjét közöljük.
Hozzávalók:
- 4 db egész tojás
- 20 dkg zabpehelyliszt
- 20 dkg margarin
- 20 dkg eritrit
- fél csomag sütőpor
- 25 dkg aszaltgyümölcs, mazsola, vágott dió
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját az eritrittel és a margarinnal habosra
keverjük, majd apránként hozzászitáljuk a lisztet is. Az apróra vágott aszalt gyümölcsöt,
mazsolát a tésztába keverjük, gazdagíthatjuk vágott dióval, vágott mandulával,
kandírozott narancshéjjal. Ezután a tojások fehérjéből kemény habot verünk,
és finoman hozzákeverjük a tésztához. Sütőpapírral bélelt őzgerincformában,
előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, ez 180 C fokon kb. 40 perc. Ha megsült,
várjunk a szeleteléssel, amíg kihűl, úgy könnyebb lesz felvágni. Őzgerincforma
helyett megsüthetjük kivajazott kuglóf-formában is, és leönthetjük diabetikus
csokoládémázzal is. Kedves egészségükre!