Szó szerint pehelykönnyű, mert zabpehelylisztből készül. Könnyen variálható, gyorsan készen van és
meseszép. Most egy karácsonyi kókusztortát ajánlunk.
Hozzávalók (közepes tortaformához):
- 6 tojás
- 6 kanál víz
- édesítő (folyékony vagy 10 dkg eritrit)
- kávéskanál sütőpor
- vanília aroma
- reszelt citromhéj
- 12 kanál zabpehelyliszt
- 250 gramm mascarpone
- 5 dl habtejszín
- kókusz ízlés szerint
Elkészítés:
Válasszuk ketté a tojásokat. A fehérjét verjük habbá az édesítővel. Ez lehet eritrit, xilit,
vagy folyékony édesítő. Tegyünk a sárgájába 6 kanál vizet, keverjük össze és adjuk a
felvert fehérjéhez. Tegyük bele a citromhéjat és vaníliát. keverjük össze a lisztet a
sütőporral és adjuk a tojásokhoz. Kivajazott tortaformába öntjük és 180 fokon készre sütjük.
A habtejszínt verjük föl és adjuk hozzá a mascarponét és a kókuszt ízlés szerint.
Vágjuk a kihűlt tortát 3 egyenlő részre és kenjük meg a krémmel. A tetejére és az
oldalára is tegyünk, majd kókuszreszelékkel szórjuk meg.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!