A gyümölcskenyér illata hozzátartozik a karácsonyhoz. Kár lenne
megfosztanunk magunkat ettől a mennyei finomságtól csak azért,
mert cukorral készül. Nézzük, hogyan néz ki diétásan a recept?
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 6 dkg eritrit porrá őrölve
- ½ kk. sütőpor
- 4 tojás
- 1 citrom reszelt héja és leve
Továbbá ízlés szerint kandírozott narancshéj, aszalt vörös áfonya, mazsola, vagdalt dió, mandula, mogyoró, étcsokoládé darabok
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét. A tojások fehérjét verjük kemény habbá,
a sárgáját keverjük habosra a porrá őrölt eritriollal, majd adjuk hozzá
a citrom reszelt héját és levét is. A lisztet keverjük össze a sütőporral,
adagoljuk a tojásos keverékhez, majd óvatosan forgassuk bele a felvert
fehérjehabot. A masszába ízlés szerint tegyünk kandírozott narancshéjat,
aszalt vörös áfonyát, mazsolát, vagdalt diót, mandulát, mogyorót,
étcsokoládé darabokat. A tésztát öntsük kivajazott, lisztezett
őzgerincformába és 180 fokra előmelegített sütőbe téve süssük
kb. 25-30 percig. A kész süteményt hagyjuk a formában kihűlni,
majd borítsuk tálcára.
A receptet köszönjük szépen Sámson Anitának, a Desszert Szoba blog tulajdonosának!
Az eredeti recept itt olvasható:
https://www.desszertszoba.hu/karacsonyi-gyumolcskenyer/