Egy ízletes liszt-mentes karácsonyi csokis süti minimális szénhidráttartalommal főnyeremény
lehet a karácsonyi asztalon – akkor is, ha fogyókúrázunk, de akkor is,
ha valamilyen érzékenységben szenvedünk.
Hozzávalók:
- 400 g karfiol
- 60 g csokis protein (a kevert típusúakkal a legjobb)
- 20 g kókuszliszt
- 50 g natúr kakaópor
- 2 tojás + 1 fehérje
- 30 g Paleo dióliszt, vagy darált dió
- 120 ml facsart narancslé
- 2 kk. mézeskalács fűszerkeverék
- 1 kk. fahéj
- édesítő ízlés szerint
- plusz diódarabok
Elkészítés:
Fogjunk egy karfiolt és főzzük puhára. Amíg fő, addig nyugodtan összekeverhetjük a többi
hozzávalót. A kész karfiolt egy krumplinyomóval érdemes kicsit átnyomkodni, hogy a
felesleges víz távozzon belőle. Ha ezzel megvagyunk, dobjuk a
darálóba és pürésítsük krémesre.
Tegyük a krémet egy szilikonos formába – itt nagyon fontos, hogy olyan formát válasszunk,
amelyben 3-4 ujjnyi vastagságot el tudunk érni.
A brownie sütésének a titka az alacsony hőmérséklet és a türelmes kiskukta…
vagyis 170 fokon süssük bő 40-50 percig. Ha a teteje megszilárdult, és finom illatot
áraszt, akkor biztosra vehetjük, hogy elkészültünk! Vegyük ki a tepsit a sütőből,
a tésztát hagyjuk a formában kihűlni.
A receptet köszönjük szépen Sámson Anitának, a Desszert Szoba blog tulajdonosának!
Az eredeti recept itt olvasható:
https://masteszta.com/48-orult-dios-narancsos-brownie