Őrült diós narancsos brownie

5

 

Egy ízletes liszt-mentes karácsonyi csokis süti minimális szénhidráttartalommal főnyeremény

lehet a karácsonyi asztalon – akkor is, ha fogyókúrázunk, de akkor is,

ha valamilyen érzékenységben szenvedünk.

 

Hozzávalók:

  • 400 g karfiol
  • 60 g csokis protein (a kevert típusúakkal a legjobb)
  • 20 g kókuszliszt
  • 50 g natúr kakaópor
  • 2 tojás + 1 fehérje
  • 30 g Paleo dióliszt, vagy darált dió
  • 120 ml facsart narancslé
  • 2 kk. mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 kk. fahéj
  • édesítő ízlés szerint
  • plusz diódarabok

 

Elkészítés:

Fogjunk egy karfiolt és főzzük puhára. Amíg fő, addig nyugodtan összekeverhetjük a többi

hozzávalót. A kész karfiolt egy krumplinyomóval érdemes kicsit átnyomkodni, hogy a

felesleges víz távozzon belőle. Ha ezzel megvagyunk, dobjuk a

darálóba és pürésítsük krémesre.

 Tegyük a krémet egy szilikonos formába – itt nagyon fontos, hogy olyan formát válasszunk,

amelyben 3-4 ujjnyi vastagságot el tudunk érni. 

A brownie sütésének a titka az alacsony hőmérséklet és a türelmes kiskukta…

vagyis 170 fokon süssük bő 40-50 percig. Ha a teteje megszilárdult, és finom illatot

áraszt, akkor biztosra vehetjük, hogy elkészültünk! Vegyük ki a tepsit a sütőből, 

a tésztát hagyjuk a formában kihűlni.

 

A receptet köszönjük szépen Sámson Anitának, a Desszert Szoba blog tulajdonosának!

Az eredeti recept itt olvasható:

https://masteszta.com/48-orult-dios-narancsos-brownie