Az ünnepi asztalon is megállja a helyét a hagyományos
rakott krumpli, és a divatos pulled pork egyvelege.
Sikert arat kicsiknél és nagyoknál egyaránt.
Hozzávalók a fűszerezéshez:
2 tk őrölt pirospaprika
1 tk őrölt feketebors
1 tk őrölt fűszerkömény
1 tk őrölt római kömény
2 ek borecet
1 tk szárított oregánó
1 tk szárított majoranna
2 tk fokhagymapor
3 g só
1 tk sűrített paradicsom
4 ek olaj
4 ek víz
2 ek barnacukor
1 fej vöröshagyma
150 ml víz
130 ml ketchup
1 ek szójaszósz
3 ek worchestershire szósz
Hozzávalók a rakott krumplihoz:
1 kg krumpli
6 db tojás
120 dkg sertéslapocka (Pulled Pork)
5 dl tejföl
2 tk vaj
6 szelet bacon
ízlés szerint só, bors
A tépett sertéshús, avagy pulled pork elkészítése:
Keverjük össze a száraz fűszereket, a paradicsompürét,
az olajat, és 4 evőkanál vizet. Ezzel a masszával
kenjük be a szeletekre vágott húst.
Egy forró, tűzálló edénybe öntsünk olajat, és pirítsuk
meg a hús minden oldalát. Tegyük hozzá a felaprított
vöröshagymát, a ketchupot, vizet, ecetet, a szójaszószt
és a Worcester szószt. Jól keverjük el, majd ha elkezd f
orrni, a lábast 130 fokos előmelegített sütőbe tesszük,
és 4 - 5 órán keresztül letakarva sütjük.
Ha kész, kiszedjük egy tálba a húst, majd kihűlve szálaira tépkedjük.
A krumplikat meghámozzuk, egy lábasba tesszük, majdnem
készre főzzük. Amikor kihűlt, feldaraboljuk. A tojásokat forrástól
számítva 8 percig főzzük, majd hideg vízben azonnal lehűtjük,
meghámozzuk és felkarikázzuk.
Egy vajjal kikent tűzálló tálban rétegezzük a hozzávalókat az
adott sorrendben: krumpli, tejföl, tojás, tépkedett sertéshús,
majd utolsó rétegnek burgonya, tejföl és csavart bacon
szeleteket teszünk.
180 fokon előmelegített sütőben sütjük, amíg megpuhul,
összesül (35-40 perc). Melegen, friss tejföllel és
savanyúsággal tálaljuk.
A recept Marton Adrienn honlapjáról származik.
További csodás ötletekért látogass el a www.adriskitchen.hu oldalra.