Mézes-mustáros oldalas
Ha a mézeskalácsok, puszedlik után maradt még egy kis mézünk,
a főételhez is felhasználhatjuk. Ezt a fűszeres, édes-sós oldalast
az egész család szeretni fogja intenzív íze miatt.
Hozzávalók:
1 kg sertésoldalas
3 ek méz
2 ek dijoni mustár
5 gerezd fokhagyma
4 ek napraforgó olaj
2 ek zsír
Elkészítés:
A húst a csontok mentén feldaraboljuk. A páchoz elkeverjük
a mézet, a mustárt, az összetört fokhagymát, az olajat, a borsot,
majd jó alaposan bedörzsöljük a keverékkel a húsokat. Egy
egész éjszakán át pihentetjük az oldalast a pácban, hogy jó
alaposan átjárják az ízek. Sütéshez zsírozott tepsibe tesszük,
sózzuk, majd 180 fokon egy órán át sütjük alufólia alatt, majd
levesszük a fóliát, további fél órán át pirítjuk 200 fokon.
Közben locsolgatjuk a zsiradékkal.
Tetszőleges körettel tálaljuk.
Raffaello golyók
Elegáns vendégváró sütemény a híres praliné házi
megfelelője. Ráadásul nagyon hamar készen is van.
Hozzávalók:
60 ml víz
100 g porcukor
200 g sovány tejpor
100 g kókuszreszelék
12 dkg vaj
20-25 szem mandula
60 g kókuszreszelék
Elkészítés:
A cukorból és a vízből egy kis edényben szirupot főzünk.
Összekeverjük a tejporral, 100 gramm kókuszreszelékkel,
a vajjal. Kis gömböket formázunk a masszából, közepükbe
mandulát tekerünk, majd megforgatjuk őket kókuszreszelékben.
Ha túl puhák, hűtőbe tesszük őket.
Jó étvágyat!