Mézes-mustáros oldalas és raffaello golyók

Mézes-mustáros oldalas

1

 

Ha a mézeskalácsok, puszedlik után maradt még egy kis mézünk,

a főételhez is felhasználhatjuk. Ezt a fűszeres, édes-sós oldalast

az egész család szeretni fogja intenzív íze miatt.

 

Hozzávalók:

1 kg sertésoldalas

3 ek méz

2 ek dijoni mustár

5 gerezd fokhagyma

4 ek napraforgó olaj

bors 

 

2 ek zsír

Elkészítés:

A húst a csontok mentén feldaraboljuk. A páchoz elkeverjük

a mézet, a mustárt, az összetört fokhagymát, az olajat, a borsot,

majd jó alaposan bedörzsöljük a keverékkel a húsokat. Egy

egész éjszakán át pihentetjük az oldalast a pácban, hogy jó

alaposan átjárják az ízek. Sütéshez zsírozott tepsibe tesszük,

sózzuk, majd 180 fokon egy órán át sütjük alufólia alatt, majd

levesszük a fóliát, további fél órán át pirítjuk 200 fokon.

Közben locsolgatjuk a zsiradékkal.

Tetszőleges körettel tálaljuk.

 

 

Raffaello golyók

2

 

Elegáns vendégváró sütemény a híres praliné házi

megfelelője. Ráadásul nagyon hamar készen is van.

Hozzávalók:

60 ml víz

100 g porcukor

200 g sovány tejpor

100 g kókuszreszelék

12 dkg vaj

20-25 szem mandula

60 g kókuszreszelék

Elkészítés:

A cukorból és a vízből egy kis edényben szirupot főzünk.

Összekeverjük a tejporral, 100 gramm kókuszreszelékkel,

a vajjal. Kis gömböket formázunk a masszából, közepükbe

mandulát tekerünk, majd megforgatjuk őket kókuszreszelékben.

Ha túl puhák, hűtőbe tesszük őket.

Jó étvágyat!