A csokinyalóka elkészítése jó móka gyereknek és szülőnek
egyaránt. A kicsik nagyon büszkék lesznek rá, hogy ők
is készíthetnek valamit az ünnepi asztalra!
Elkészítéséhez keverjünk össze 50 dkg darált kekszet,
10 dkg kókuszreszeléket, 4 dkg kakaóport, 20 dkg porcukrot,
4 evőkanál lekvárt, 15 dkg vajat, és pár csepp rumaromát.
Ha a massza nagyon száraz, egy-két kanál tejjel hígítsuk!
Ezután formáljunk golyókat belőle, tűzzük azokat kb. 10 cm
hosszúságú hurkapálcákra. Most következik az izgalmas rész:
mártsuk felolvasztott csokoládéba a golyókat, és forgassuk
meg színes, karácsonyi dekorcukorban!
Ezután dermesszük meg hűtőben az édességeket, majd
ízlésesen helyezzük el őket a terített asztalon, pl. egy
szép pohárban, fenyőágak között.