Ha könnyű és egészséges előételt szeretnénk, készítsünk
egyszerű avokádó salátát rákkal vagy zöldséges szendvicseket,
melyek csodás színükkel hívják fel magukra a figyelmet.
Céklakrémes avokádós szendvics
Hozzávalók:
5-6 szelet ropogós, friss kenyér
A krémhez:
2 db cékla
2 evőkanál natúr joghurt vagy tejföl
10 dkg krémsajt
2 gerezd fokhagyma
só
bors
Feltétnek:
2 db avokádó
5-6 db koktélparadicsom
Elkészítés:
A céklákat alufóliába csomagoljuk, majd sütőben 180 fokon
egy órán keresztül sütjük a gumókat. Ezután a hozzávalókat
turmixgépbe dobjuk, fűszerezünk, sózunk, az egészet
krémesre turmixoljuk. Feltétnek avokádószeleteket,
félbevágott koktélparadicsomokat helyezünk a szendvicsekre.
Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk a végeredményt.
Avokádós ráksaláta
Bármilyen salátát tehetünk ebbe az egyedi és finom sajttányérba.
A siker garantált!
Ráksaláta:
5 koktélparadicsomot, 2 avokádót és 1 zöld almát apró kockákra vágunk,
majd adunk hozzá egy kanál tejfölt, egy kanál majonézt, kevés mustárt,
sót, borsot és kevés citromlevét és összekeverjük.
A rákot kevés olívaolajon megsütjük. Pár fokhagymagerezdet
dobunk az olajra, aztán a rákot,
sózzuk, borsozzuk, majd 1 dl száraz fehérborral felöntjük.
Pár perc múlva készen is lesz a finom fokhagymás fehérboros sült rák, amit
a saláta tetejére halmozunk.
Sajttányér:
Egy tepsibe teszünk sütőpapírt. A sajtot (bármilyen sajt
lehet, én trappistával és parmezánnal készítettem) kör
alakban ráreszeljük.
Betesszük a sütőbe és addig sütjük,
míg el nem kezd barnulni.
Ekkor kivesszük és egy kisebb edényre ráfordítjuk és hagyjuk kihűlni.
Amikor kihűlt, akkor felfordítjuk az edényt és a sajttánnyér készen is van!