Avokádós ráksaláta és céklakrémes avokádós szendvics

 

Ha könnyű és egészséges előételt szeretnénk, készítsünk

egyszerű avokádó salátát rákkal vagy zöldséges szendvicseket,

melyek csodás színükkel hívják fel magukra a figyelmet.

 

Céklakrémes avokádós szendvics

5

 

Hozzávalók:

5-6 szelet ropogós, friss kenyér

A krémhez:

2 db cékla

2 evőkanál natúr joghurt vagy tejföl

10 dkg krémsajt

2 gerezd fokhagyma

bors

Feltétnek:

2 db avokádó

5-6 db koktélparadicsom

Elkészítés:

A céklákat alufóliába csomagoljuk, majd sütőben 180 fokon

egy órán keresztül sütjük a gumókat. Ezután a hozzávalókat

turmixgépbe dobjuk, fűszerezünk, sózunk, az egészet

krémesre turmixoljuk. Feltétnek avokádószeleteket,

félbevágott koktélparadicsomokat helyezünk a szendvicsekre.

Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk a végeredményt.

 

Avokádós ráksaláta

7

 

Bármilyen salátát tehetünk ebbe az egyedi és finom sajttányérba.

A siker garantált!

Ráksaláta:

5 koktélparadicsomot, 2 avokádót és 1 zöld almát apró kockákra vágunk,

majd adunk hozzá egy kanál tejfölt, egy kanál majonézt, kevés mustárt,

sót, borsot és kevés citromlevét és összekeverjük.

A rákot kevés olívaolajon megsütjük. Pár fokhagymagerezdet

dobunk az olajra, aztán a rákot,

sózzuk, borsozzuk, majd 1 dl száraz fehérborral felöntjük.

Pár perc múlva készen is lesz a finom fokhagymás fehérboros sült rák, amit

a saláta tetejére halmozunk.

Sajttányér:

Egy tepsibe teszünk sütőpapírt. A sajtot (bármilyen sajt

lehet, én trappistával és parmezánnal készítettem) kör

alakban ráreszeljük.

Betesszük a sütőbe és addig sütjük,

míg el nem kezd barnulni.

8

 

Ekkor kivesszük és egy kisebb edényre ráfordítjuk és hagyjuk kihűlni.

5

Amikor kihűlt, akkor felfordítjuk az edényt és a sajttánnyér készen is van!

7