Egyszerű puszedlirecept, melyet érdekes díszítése tesz
különlegessé. Egészségtudatosak akár teljes kiőrlésű
lisztből is elkészíthetik.
Hozzávalók:
A tésztához:
2 tojás
10 dkg porcukor
15 dkg méz
5 dkg margarin
1 tk sütőpor
3 ek mézeskalácsfűszer
1 ek kakaópor
30 dkg liszt
A díszítéshez:
1 tojásfehérje
10 dkg porcukor
piros és zöld marcipán vagy fondant
Elkészítés:
A tojásokat verjük habosra a porcukorral. Adjuk hozzá
a mézet, a margarint, majd hozzáadjuk a száraz alapanyagokat ű
is. A tésztát jól összedolgozzuk, majd pihentetjük a
hűtőben minimum egy órát, de akár egy egész éjszakát is.
Aztán lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát kb. egy centiméter
vastagra, pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle,
majd sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 10-15 perc alatt
készre sütjük. A díszítéshez a tojásfehérjét habosra verjük
a porcukorral, majd a kekszek egyik felét bekenjük a fehér
masszával, és még frissen magyalbokor mintát készítünk
a marcipánból/fondantból, és a fehér masszába nyomjuk.
Készen is vagyunk!
A receptet köszönjük szépen Miklós Zsófiának.