Csibemáj baconban fokhagymás aszalt szilvával
Nem kell más hozzá, csak egy kis máj, bacon, aszalt szilva és fokhagyma.
Érdemes kipróbálni!
Elkészítés:
Kb. 1 dl vörösbort felmelegítünk és 10-15 dkg aszalt
szilvát megáztatunk benne. Félretesszük hűlni.
Ahány szem szilvánk van, annyi gerezd fokhagymát megpucolunk.
A csirkemájat megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk.
Bacon szeletekbe tekerjük és egy tűzálló tálba tesszük.
A szilvát leszűrjük, a bort felfogjuk. A mag helyére
nyomjuk a fokhagymát és a csirkemáj közé rendezzük
a megtöltött szilvákat.
Ráöntjük a bort, meglocsoljuk kevés olívaolajjal,
bőségesen megszórjuk őrölt borssal és 180 fokos
sütőbe toljuk. Ropogósra sütjük.
A receptet köszönjük szépen Limarának, a Limara pékség bloggerének!
Az eredeti recept itt található: https://www.limarapeksege.com/2012/09/csibemaj-baconban-fokhagymas.html
Eton mess
Elegáns, mégis egyszerű édesség ez az angolok habcsókos pohárkréme.
És miért Eton mess? Mert a híres angol kollégiumról kapta az elnevezését.
Hozzávalók (4 személyre):
3 db tojásfehérje
12 dkg porcukor
1 kávéskanál citromlé
35 dkg fagyasztott erdei gyümölcs, eper vagy málna
5 dl Hulala habtejszín
A tojásfehérjéket felverjük, majd mikor már félig kemény
a hab, hozzáadjuk a porcukrot, és a kanálnyi citromlevet.
Addig verjük, míg a porcukor teljesen el nem olvad, és
nagyon kemény lesz a hab. Ezután kis halmokat
készítünk, vagy nyomózsákból csillag alakú habcsókokat
nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. 100 fokon
szárítjuk őket egy órán át.
A gyümölcsöt kiolvasztjuk, a felét botmixerrel pürésítjük.
A tejszínhabot kemény habbá verjük. Elővesszük a poharakat,
és rétegesen elhelyezzük bennük a hozzávalókat. Alulra
kicsit összetört habcsókokat teszünk, erre egy réteg tejszínt
kanalazunk, majd meglocsoljuk gyümölcsszósszal a művet.
A feltöltött poharat az egész gyümölcsökkel és szebb
habcsókokkal díszítjük. A legjobb azonnal tálalni, amíg
nem szottyosodik meg a habcsók a pohár alján.
S.B.