Spenótos napkorong és bébicsirke gyümölcságyon

6

 

Spenótos napkorong

Igényel némi kézügyességet, de nem lehetetlen

feladat elkészíteni a spenótos napkorongot,

mely egy könnyed vegetáriánus fogás.

Tökéletes előétel, és csodaszép!

 

Hozzávalók:

A tésztához:

35 dkg liszt
3 ek olaj
1 kk cukor
2 kk só
1 dkg friss élesztő
kb. 1,5 dl langyos tej

 

A töltelékhez:

3 ek olaj
1/2 kk őrölt koriander
1/2 kk kurkuma
40 dkg spenót megmosva, apróra vágva
20 dkg ricotta
1,5 kk só

 

A lisztben elkeverjük a sót és a cukrot,

belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk az olajt,

és a langyos tejjel rugalmas tésztát dagasztunk.

Letakarjuk, és a duplájára kelesztjük. Közben

elkészítjük a tölteléket. Egy lábosban felmelegítjük

az olajt, beleszórjuk a koriandert és a kurkumát,

elkeverjük, és beletesszük a spenótot. Addig

fonnyasztjuk, amíg a leve elfő. Ekkor beletesszük

a ricottát, megsózzuk és alaposan elkeverjük.


A megkelt tésztát kétfelé vesszük. Fogjuk a felét,

és lisztezett deszkán nagyjából 35 cm átmérőjű

kört nyújtunk belőle. Áttesszük egy sütőpapírral

kibélelt tepsibe. A töltelékből a közepébe halmozunk,

a maradékot pedig körben a szélére rakosgatjuk.

A maradék tésztából is nyújtunk egy kört, kicsivel

nagyobb legyen, mint az előző. Rátesszük a töltelékre,

a közepére helyezünk egy csészét, és kicsit benyomjuk,

hogy a két tészta összeragadjon a szélénél. Az egész

körnél benyomkodjuk a széleket, összetapasztjuk

a két tésztát. Díszítésként körbenyomkodjuk villával.

Néhány centinként bevágjuk a csésze széléig, majd

a bevágott nyelveket kihajtogatjuk. Előmelegített

sütőben pirosra sütjük a napkorongot.

 

A recept a Vegavarázs blogról származik. Hémangi

további húsmentes finomságaikért kattints ide: www.vegavarazs.hu

Forrás: https://vegavarazs.hu/spenotos-napkorong/

 

Ropogós bébicsirke gyümölcságyon

8

 

Amilyen könnyű elkészíteni, annyira különleges és finom

a karamellizált, ünnepi fűszerezésű gyümölcságyon

szendergő bébicsirke.

Hozzávalók:

1 db bébicsirke
2 db körte
2 db alma
5 db szilva
1 fél citrom

só, bors, fahéj, csillagánizs,  friss kakukkfű

Elkészítés:

A csirkét a sóval, borssal és kakukkfűvel beízesítjük,

majd 180 fokos előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük.

Az almát és a körtét kicsumázzuk, a szilvákat kimagozzuk.

Cikkekre vágjuk, majd egy keverőtálban összekeverjük

a gyümölcsöket a fűszerekkel.

Forró serpenyőben, kevés olajon megsütjük a gyümölcsöket.

Amikor elkészült a csirke, kitálaljuk a gyümölcsöket, majd

a csirkét ráfektetjük. Ízlés szerint dióval, ribizlivel vagy

gránátalma magokkal díszítjük.

 

A recept Marton Adrienn ötlete, további csodás ötletekért

látogass el a www.adriskitchen.hu oldalra!