Készítsünk karácsonyfa díszeket a gyerekekkel! Most egy
nagyon egyszerű, mégis szuper ötletet mutatunk szódabikarbónával.
Egy pohár szódabikarbónát, egy pohár keményítőt és
egy + egynegyed pohár vizet keverjünk össze, tegyük a tűzhelyre
és folyamatos keverés mellett nagyjából öt perc alatt főzzük meg.
Akkor jó az állaga, ha belenyúlunk, megnyomkodjuk és
gyurmaszerűnek érezzük. Ekkor szedjük ki gyorsan, csavarjuk
alufóliába szorosan és hagyjuk, hogy magától kihűljön. Amikor
szobahőmérsékletűvé válik, nyújtsuk ki és sütiformákkal
szaggassuk ki. Ne felejtsünk el a tetejére lyukat szúrni, amibe
majd bele tudjuk fűzni az akasztót. Tegyük egyesével egy
tálcára és 24 óra alatt szárítsuk ki. A szódabikarbónától nagyon
szép fényes, fehér felülete lesz, amelyet később akár le is festhetünk,
de mutatós díszek készíthetők akkor is, ha a gyurmába némi
csillámport is szórunk.
A receptet köszönjük szépen Kassai Eszternek, a Lollipop
nasik blog tulajdonosának!
Az eredeti recept itt olvasható: