Ezt a zamatos, narancsillatú ünnepi tortát 11 éves szorgos kezecskék készítették az iskolai karácsonyi
ünnepségre. A receptet is lejegyezték, hogy más is elkészíthesse a különleges finomságot.
Köszönjük a receptet Bodorkos Lencsinek és Hetényi Sacinak!
A piskótához:
- 175g búzaliszt
- 8 db tojás
- 160g kristálycukor
- 25g holland kakaópor
A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, 180C-ra előmelegítjük a sütőt. A lisztet elkeverjük a kakaóporral.
A tojásfehérjét kihabosítjuk a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a tojássárgákat. A kakaós lisztes port
apró adagokban a habhoz keverjük. A kibélelt tortaformába öntjük, és 35 percig sütjük a piskótát.
A krémhez:
- 500g mascarpone
- 4-5 evőkanál Nutella
- 2 narancs
- 1cs vaníliás cukor
Díszítéshez:
- Színes cukorszórás/kandírozott narancshéj/cukorfigurák
A krémhez a mascarponét összekeverjük a Nutellával, majd egy narancs levét és két narancs
reszelt héját belekeverjük. A piskótát a felénél vízszintesen elvágjuk. Az alsó lapot megkenjük
a krém felével, majd ráhelyezzük a felső lapot, és a maradék krémet eloszlatjuk a torta tetején és oldalán.
Színes cukorszórással, kandírozott narancshéjjal vagy cukorfigurákkal díszítjük.