Ki mondta, hogy csak nyáron süthetünk citromtortát? Most egy isteni finom,
téliesített változatot hoztunk, amivel bárki megörvendeztetheti a családját.
Hozzávalók
- 3 tojás
- 150 gr finomszemű kristálycukor (ha nincs akkor porcukor vagy kristálycukor)
- 150 gr finomliszt
- 125 gr vaj
- 70 gr citromlé (kb. 1,5 citrom leve)
- 1 citrom héja (figyeljünk arra hogy kezeletlen legyen, vagy áztassuk 1 órára vízbe előtte)
- fél zacskó sütőpor
A mázhoz:
- 75 gr víz
- 30 gr porcukor
- 10 gr citromlé
A cukor mennyiségét nem szabad csökkenteni ennél a receptnél mert
nagyon savanyú lesz a citromtól!
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. A puha vajat a cukorral és a citromlével
dolgozzuk össze robotgéppel. Adjuk hozzá a tojást de ne keverjük túl.
Ezután jöhet a liszt és a sütőpor beleszitálása.
A kivajazott és kilisztezett formába öntjük (kis, 20 centis tortaforma
méret), és 1 órát sütjük. Opcionálisan bevonható mázzal is,
melynek elkészítéséhez keverjük össze és forraljuk együtt az összetevőket 3 percig,
ezzel vonjuk be a torta egész felületét. Bevonhatjuk mascarpone és vaníliás pudingpor
keverékével vagy citromlekvárral is, vagy
kettévágva töltelékként is tehetjük bele a citromlekvárt.
Jó étvágyat kívánunk!