Egy gyors és finom almás-fahéjas kókuszgolyó,
ami akár az ünnepiasztalon is kiválóan mutat.
Hozzávalók:
- 5 nagy alma
- 15-20 dkg darált keksz
- őrölt fahéj
- 2-3 ek méz
- opcionálisan 1 kk citromlé
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A meghámozott, megtisztított almát kis lyukú almareszelőn reszeljük le, és a
levét kinyomkodva tegyük egy tálba. (Tipp: Csepegtessünk rá egy kevés citromlevet,
hogy ne barnuljon meg.) . A darált kekszet először a fahéjjal elkeverve az
almához adjuk. Attól függően milyen édesen szeretjük, adunk hozzá pár
evőkanál mézet. A masszát jól összekavarjuk és nedves kézzel golyókat
formálunk belőle, végül pedig hempergessük meg kókuszreszelékben.