Ételkoszorúk karácsonyra

 

8

 

Recept helyett egy tálalási ötlettel szeretnénk segíteni a karácsonyi

készülődést, vendégvárást, nevezetesen az ételkoszorúval.

 

Szinte bármilyen ételből készíthetünk koszorút.  lehet, sós vagy édes,

az asztalon mindenképpen szépen fog mutatni. És ha még finom is lesz,

akkor garantált a siker!

Hidegtálat vagy salátát ily módon készíthetünk: szeletelt szalámi

vagy sonka kerüljön a középpontba, ez lesz a piros szín a koszorúban,

melyet rozmaringágakkal vagy salátával, olívabogyóval dobhatunk fel.

A rögzítéshez használhatunk fogpiszkálót, vagy apró fa nyársat,

ebben az esetben mini saslikokat készítve rakjuk körbe a tálat.

Hús nélküli változatban igazán karácsonyi a caprese saláta

koszorú formában, ennek három fő összetevője van: mozzarella,

bazsalikomlevél, paradicsom. Képünkön mindkettőből a kisebb

változat szerepel, mini mozzarella és koktélparadicsom.

Édességből is alkothatunk ételkoszorúkat. A legegyszerűbb

módja a koszorú sütőformában sütött bármilyen kevert tészta

vagy kuglóf, melyre szalagot kötve alkothatunk asztaldíszt.

Vagy süssünk egyszerű lukas linzereket, vagy vajas kekszet,

mézeskalácsot, de akár meg is vehetjük a boltban, és

fűzzük fel egy dekoratív szalagra.