Remek ajándékötlet a saját kézzel készített kis
„süteménycsomagok”, amelyek elkészítésébe és
díszítésébe a gyerekeket is bevonhatjuk.
Hozzávalók:
- 150 gr búzaliszt
- 3 tojás
- 1 tk sütőpor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 250 gr porcukor
- 1 tasak vanilincukor
- csipet só
- fél dl forralt bor (lehet bolti gluhwein vagy ha nem akarunk alkoholt
- használni helyettesíthető narancslével vagy a meggybefőtt levével is).
- 1 dl olaj
- kis üveg vagy fél üveg meggybefőtt (magozott) lecsöpögtetve
- 50 dg darabolt dió (aprítógépben vagy kézzel darabolva)
- TIPP: legegyszerűbb a diótörmeléket házilag előállítani,
- ha zacskóba tesszük a diót, konyharuhát terítünk rá és klopfolóval összetörjük.
- A mázhoz 1 tasak ét Tortabevonó (pl. Dr. Oetker)
- Színes dekor toll a díszítéshez (helyettesíthető cukormázzal).
A hozzávalókat a meggy és a dió kivételével egy tálban
összekeverjük és konyhai robotgéppel kidolgozzuk, először
alacsony majd nagyobb fokozaton, kb. 3 percig. Belekeverjük
a lecsepegtetett meggyet és a diót. A tepsit sütőpapírral kibéleljük,
a sütőt előmelegítjük. Beleöntjük a tésztát a tepsibe és elsimítjuk
a tetejét. Kb. 170o--on alsó felső sütéssel vagy 150 o-on
légkeveréssel 40 percig sütjük (gázsütő 2-3 fokozat).
Miután kihűlt a tepsiben a tészta, kockákra vágjuk. A tortabevonót
megolvasztjuk és bevonjuk vele a kockákat (az aljukat nem kell).
Miután a máz megszilárdult (hűtőbe is tehető), színes
dekor tollal masnit rajzolunk rájuk.
Díszdobozba tesszük és már készen is van az ajándék!