A ragyogó narancssárga színe garantáltan jókedvre derít. Az illata régi emlékeket
idéz fel bennünk, az íze pedig igazi gasztronómiai élmény. A karácsonyi sürgés-forgás
közepette ajándékozzuk meg magunkat egy finom krémes levessel, ami
ezen a hideg, téli napon testnek-léleknek jót fog tenni.
Ez ismét egy olyan étel, amit százféleképpen készíthetünk és fűszerezhetünk.
Mi most azt az alapreceptet osztjuk meg, ami szerintünk a legjobb. Egy fej vöröshagymát
vágjunk apróra és 2 evőkanál olajon pirítsuk meg. Hámozzunk meg, magozzunk
ki és vágjunk kockákra egy kisebb-közepes méretű sütőtököt. Ha a hagyma
megpirult, adjuk hozzá a tököt, pár perc kevergetés után öntsük fel másfél liter
alaplével. Főzzük puhára a tökkockákat, majd botmixerrel pürésítsük krémesre.
Tegyük vissza a tűzhelyre, és ha szükséges még, sózzuk. És itt jön a csavar, hiszen
itt adjuk meg a karakterét a levesünknek. Tehetünk bele reszelt fokhagymát
és gyömbért, vagy csípős csilit, tehetünk bele rozmaringot, szórhatunk hozzá
borsot, ízlésünk szerint. Forraljuk fel, dúsítsuk tejszínnel a levesünket.
Pirított tökmaggal, levesgyöngyökkel vagy akár reszelt sajttal
is fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!