Egy tejmentes finomságot hoztunk mára,
amit nagyon könnyen elkészíthetünk.
Sütni sem kell, csak összekeverjük a
hozzávalókat és már ehetjük is.
Hozzávalók:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 10 db zabkeksz
- 1 kk cukrozatlan kakaópor
- 1 kávéskanál fahéj (őrölt)
- 1 db narancs (reszelt héja és leve) – a narancsot áztassuk be, hogy a vegyszermaradványok eltűnjenek, vagy vásároljunk kezeletlen vagy bio narancsot, előre reszelt narancshéjat (Dr Oetker).
- 5 dkg margarin vagy vaj
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A kekszmozsához hozzákeverjük a kakaóport és a fahéjat,
majd morzsoljuk bele a gesztenyemasszát és a margarint/vajat,
Reszeljük bele a narancs héját és csavarjuk bele a narancs levét.
Eldolgozzuk a hozzávalókat, hogy homogén masszát kapjunk.
űHa túl lágynak találjuk, darált kekesszel, Ha túl keménynek,
akkor pedig narancslével javítsunk az állagán. Végül nedves
kézzel formáljunk belőle és forgassuk reszelt étcsoki
forgácsokba vagy kakaóporba vagy kókuszreszelékbe.