Sok mák és dió, most bejgli nélkül ebben a kevés
lisztet tartalmazó süteményben. Töltelék nélkül
is mennyei kávé mellé fogyasztva, de kettévágva
narancs- vagy sárgabarack lekvárral
is megbolondíthatjuk.
Hozzávalók:
- 15 dkg darált mák
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 4 db tojás
- 10 dkg kristálycukor
- 5 dkg darált dió
- 5 dkg liszt (lehet zabliszt)
- 1 citrom héja
- 1 csomag sütőpor
- Porcukor
Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukor felével kemény habbá
verjük. A vajat/ margarint a cukor másik felével
habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom héját
és tojássárgákat egyesével. Ebbe öntjük a diót,
a mákot, a lisztet, a sütőport, és végül a tojásfehérjét
óvatosan beleforgatjuk. Kis tortaformát kivajazunk,
és előmelegített sütőben 180 fokon fél óra
alatt készre sütjük. Tálaláskor a tetejét
porcukorral megszórjuk.