A klasszikus rizibizit most rizottónak készítjük el, így bolondítjuk meg a menüt.
Hozzávalók:
- 4 db bőrős pulykacomb
- vaj vagy kacsazsír
- só, bors
- 5 gerezd fokhagyma
- rozmaring
A combokat befűszerezzük, kevés vizet rakunk alá, fóliával betakarjuk és
200 fokos sütőben 2 óra alatt alatt készre sütjük, majd a fóliát
levéve a bőrét ropogósra pirítjuk.
Rizibizi
- 200 gr rizottórizs
- 600 ml forró alaplé
- 50 ml száraz fehérbor
- 100 gr vaj kockázva
- 2 ek oliva olaj
- 5-10 dkg fagyasztott zsenge zöldborsó
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
Olajon megpirítjuk az előzőleg megmosott rizst, majd felöntjük
a borral és elpárologtatjuk róla. Folyamatos keverés mellett adjuk
hozzá a forró alaplevet, mindig csak annyit hogy ellepje, és kb.15
perc ig főzzük hogy megpuhuljon. Utána jöhet bele a vaj, a
zöldborsó, az apróra vágott petrezselyem és egy kis só.
Tálaláshoz zöldborsócsírát tehetünk rá,
és meglocsoljuk a csirke szaftjával.