A karácsonyi menü kedvelt eledele a hal, a lazac pedig manapság már nem
is tartozik a legdrágább halak közé. Bemutatunk egy egyszerű sütőben sült lazacot.
Hozzávalók:
- 700 gr lazacfilé
- 5 db közepes krumpli
- 4 db zöldhagyma
- 1 fokhagyma
- 1 zöldpaprika
- 2 paradicsom
- Só, bors
- 1 dl tejföl
- 4 nagy alufólia darab
Elkészítés:
A tepsire egymás mellé 4 db alufóliát teszünk, melyből majd kosárkát formázunk.
A lazacfilét 4 felé vágjuk. Meghámozzuk és felszeleteljük a krumplit. Az alufóliákra
tejfölt kenünk, ráhalmozzuk a csíkokra vágott zöldhagymát, a finomra vágott fokhagymát,
a paprikaszeleteket és a paradicsom szeleteket. Sózzuk, borsozzuk. A zöldségágyra
helyezzük a lazacszeleteket, sózzuk, borsozzuk, és rátesszük a maradék tejfölt.
Óvatosan összecsípjük az alufólia csücskeit és kis tálcákat formázunk a lazac
köré, hogy ne folyjon ki a leve.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és a középső szinten kb. 25 percet sütjük.