A karácsonyi vacsora az év egyik legkülönlegesebb eseménye, és az asztal
dekorálása egyfajta művészet. Íme néhány tipp, hogyan tehetjük
felejthetetlenné az ünnepi étkezést.
A karácsonyi abrosz kiválasztása lehetőséget ad a személyes stílus és az
ünnepi hangulat kifejezésére.
Választhatunk hagyományos karácsonyi mintákat, mint például piros és zöld
csíkok, kockák vagy karácsonyi motívumok. Ezek a minták időtállóak és mindig
ünnepi hangulatot teremtenek, de egy fehér alapú abrosz arany díszítéssel elegáns
és modern megjelenést kölcsönöz az asztalnak. Használhatunk az egyszínű
abroszon, mintás futót, hogy kiemeljük az asztal közepét. Ha a mostani trendeket
szeretnénk követni, akkor egy natúr, bézs vagy kék alapú abroszt válasszunk
fenyőágakkal, fa kiegészítőkkel. A semleges színű szalaggal vagy barna zsínórral
kombinálva egyedi és rusztikus atmoszférát teremthetünk.
Mi kerüljön az asztalra?
Miután felkerült az abrosz, jöhetnek a tányér alátétek, majd az étkészlet felhelyezése.
Majd a gyertyák és az apró mécsesek, esetleg a nagyobb gyertyatartók, amik
melegséget kölcsönöznek az asztalnak. Használjunk természetes dekorációkat,
mint például fenyőágak, szárított narancsszeletek vagy kis díszek. Ezek a részletek
hozzájárulnak az ünnepi atmoszférához. Válasszunk az ételhez vagy a környezethez
passzoló dekorációkat. Például, ha a menü hagyományos, akkor olyan dekorációkat
válasszunk, amelyek emelik a karácsonyi hangulatot. Ha nagyon extra terítést
szeretnénk, akkor kis mikulás zsákokat helyezzünk el az a tányérokra és azokba
bújtassuk az evőeszközöket, meglepetés gyanánt egy kis szaloncukrot is
elrejthetünk a zsákba.