Fatörzs

 

r

 

Lágy piskóta, jó sok csokikrémmel. Mutatós sütit

hoztunk, aminek méltó helye van az ünnepi asztalon.

 

Hozzávalók a piskótához:

  • 6 db tojás
  • 130 g liszt
  • 130 g kristálycukor
  • 1 cs. vaníliás cukor

A krémhez:

  • 200 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 25 g kukoricakeményítő
  • 450 g vaj
  • 18 dkg porcukor
  • 2 g kakaópor

Elkészítés:

A piskótához válasszuk ketté a tojásokat. A fehérjét verjük habbá

a cukorral. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot, majd egyesével a tojások

sárgáját is. Ezután adjuk hozzá a lisztet, és keverjük egyneművé

a tésztát. Egy tepsibe zsírpapírt tezsünk és ráöntjük, majd

kisütsük 200 fokon, 10-15 perc alatt. Amikor készen van feltekerjük.

A krémhez keverjük össze a keményítőt a kristálycukorral, majd

a hideg tejjel. Közepes lángon főzzük sűrű pudinggá, és hagyjuk

teljesen kihűlni. Közben a vajat keverjük habosra a porcukorral,

majd a kakaóval, végül adjuk hozzá a kihűlt pudingot is. Tekerjük

le a piskótát, kenjük el rajta a krém kétharmadát, és ismét csavarjuk

fel. Letakarva tegyük egy órára a hűtőbe. Végül a maradék

krémmel kenjük be a fatörzset kívülről is. Villával hullámosan

csíkozzuk be a felületét és tegyük vissza a hűtőbe.