A pangasiushoz, ehhez a fehérhúsú halfajtához leginkább fagyasztva
juthatunk hozzá. A harcsafélék családjába tartozó, cápaharcsa néven
is ismert hal előnye, hogy szálkamentes és az ára is kedvező. A legtöbb
halra igaz, hogy nem szabad túl sokáig sütni-főzni. Ha filét vagy halszeletet
sütünk, serpenyőben elég pár perc oldalanként, sütőben pedig 10 percnél
tovább ne süssük. A halat minél tovább sütjük, annál keményebb lesz,
ezért hogy omlós legyen, készítsük elő, és süssük meg
az étkezés előtt közvetlenül.
Hozzávalók 3-4 személyre:
- 60-80 dkg pangasius, szeletekre vágva
- 15 dkg simaliszt
- 1 dl étolaj vagy olvasztott vaj
- fűszerek: citrombors, színesbors, só, halfűszer és pár csepp citromlé
Elkészítése:
A halfilét kiolvasztjuk majd papírtörlővel megnyomkodjuk,
letörölgetjük a felesleges vizet. Megszórjuk a fűszerekkel és
vékonyan lisztbe forgatjuk. Így sütjük meg forró serpenyőben
olvasztott vajon vagy olajon mindkét oldalát kb. 2-2 percig.
Készítsünk hozzá salátaágyat leveles salátából vagy párolt
spenótot köretként. Tálaláskor minden halszeletre tegyünk
egy kanál savanykás áfonyaszószt. Jó étvágyat ehhez a
gyorsan elkészíthető ünnepi ételhez!