A farsang elengedhetetlen "kelléke" a farsangi fánk. Magyarországon a fánk a 19. században terjedt el széles körben. Hazánkban a fánksütés hagyománya a Dunántúlról indult és vált egyre több helyen szokássá, hogy a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó farsangkor az asztalra kerülhessen ez a finom édesség. A kanizsai fánkfesztivál szervezői évről évre bizonyítani szeretnék, hogy egy olyan egyszerű népi ételt, mint a fánkot, többféle módon és gazdag ízvilággal képesek még ma is elkészíteni a településeink, falvaink háziasszonyai.
Az immár XVI. Országos Farsangi Fánkfesztivál február 8-10-ig tart Nagykanizsán.
Február 8-án, csütörtökön a Thúry György múzeumban "Pálinkás emlékek - pálinkafőző fazekak és más pálinkás edények" elnevezésű kamarakiállítás tekinthető meg.
Másnap, 9-én farsangi véradásra várják az önkéntes véradókat, amelyet a Kanizsai Vöröskereszt épületében tartanak meg.
Szombaton pedig a Velencei Karnevál hangulatát idéző felvonulás színesíti a fánkfesztivált. A szervezők szeretettel várják az érdeklődőket a karneválra, amely az alábbi útvonalon fog haladni a fánkfesztivál helyszínére, a Kanizsa Arénába.
A karnevál pontos útvonala: Hevesi úti Szolgáltató Ház - Rózsa utca - Kazanlak körút - Munkás utca - Hevesi út- Kanizsa Centrum - Kanizsa Aréna
Időpont: 2024. február 10. (szombat) 10:30 óra
Mindenkit szeretettel vár a szervező, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház!
További információ: www.farsangifankfesztival.hu