Karácsonyi cupcake

 

4

 

Ez a szemet gyönyörködtető édesség nem csak szép, de nagyon finom is.

A klasszikus muffin receptet áfonyával és fehércsokoládéval tettük különlegessé,

hogy jobban illeszkedjen az ünnepek emelkedett hangulatához. Ez is egy

olyan recept, aminek elkészítésébe bátran bevonhatjuk a gyerekeket is.

 

Hozzávalók:

  • 120 g puha vaj
  • 120 g kristálycukor
  • pár csepp vanília aroma
  • 2 tojás
  • 120 gramm liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • csipet só
  • egy marék aszalt vörösáfonya, durván feldarabolva
  • 50 g fehércsokoládé kis darabokra vágva
  • A díszítéshez:
  • 150 g puha vaj
  • 250 g porcukor
  • pár csepp vanília aroma
  • zöld ételszínezék
  • 2 ek. tej
  • cukorgyöngyök / díszek

 

Elkészítés:

A vajat és a kristálycukrot egy nagy tálban verjük habosra kézi habverővel.

Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, majd a vanília aromát. Mindegyik kör után

spatulával kaparjuk le a tál szélét, hogy mindenhol egyenletes legyen a keverék.

Szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót a tálba, majd folytassuk a keverést. Spatulával

forgassuk bele a vörösáfonyát és a fehércsokit is.

Kanalazzuk a tésztát muffin formákba, majd 180°C-ra előmelegített sütőben süssük

15-20 percig. Ha megsültek, tegyük őket hűtőrácsra, amíg szobahőmérsékletűek lesznek.

Közben készítsük el a vajkrémet: a vajat verjük nagyon puhára és habosra, majd adjuk

hozzá a porcukrot. Először óvatosan kezdjük el keverni a kézi habverővel, majd

kapcsoljunk magasabb fokozatra és keverjük szép simára a krémet.

Adjuk hozzá a vanília aromát, a tejet és az ételszínezéket, és keverjük tovább,

amíg egyenletes színű lesz a vajkrém.

Tegyük habzsákba a vajkrémet, majd díszítsük fel vele a sütiket.

Tetejüket szórjuk meg színes cukorkákkal.