Ünnepi banánkenyér

 

8

 

A banánkenyérről általában nem a karácsony jut eszünkbe, de egy kis csavarral

ez a sütemény is megállja a helyét a klasszikus karácsonyi édességek között.

A végeredmény egy lelket melengető, szaftos sütemény lesz.

 

Hozzávalók:

  • 2-3 érett banán
  • 1 tojás, kissé felverve
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1/3 csésze olvasztott vaj
  • ½ csésze barna cukor
  • 1 kupak vanília kivonat
  • 1 csipet só
  • 1 ½ csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tk. fahéj
  • 1 marék aszalt füge, feldarabolva
  • ¾ csésze dió, feldarabolva

 

Elkészítés:

Egy nagy tálban villával alaposan törjük össze a banánokat. Adjuk hozzá a tojást és a szódabikarbónát,

majd spatulával keverjük össze. Folytassuk a keverést a barna cukor, az olvasztott vaj és a

vanília hozzáadása után is. Egy külön tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat,

majd 2-3 részletben keverjük hozzá a banános masszához. A végén tegyük bele az aszalt fügét és a diót is.

A tésztát öntsük sütőpapírral kibélelt hosszúkás formába, majd süssük

180°C-on 40-45 percig, amíg a beleszúrt pálcika tisztán jön ki.