A banánkenyérről általában nem a karácsony jut eszünkbe, de egy kis csavarral
ez a sütemény is megállja a helyét a klasszikus karácsonyi édességek között.
A végeredmény egy lelket melengető, szaftos sütemény lesz.
Hozzávalók:
- 2-3 érett banán
- 1 tojás, kissé felverve
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1/3 csésze olvasztott vaj
- ½ csésze barna cukor
- 1 kupak vanília kivonat
- 1 csipet só
- 1 ½ csésze teljes kiőrlésű liszt
- 1 tk. fahéj
- 1 marék aszalt füge, feldarabolva
- ¾ csésze dió, feldarabolva
Elkészítés:
Egy nagy tálban villával alaposan törjük össze a banánokat. Adjuk hozzá a tojást és a szódabikarbónát,
majd spatulával keverjük össze. Folytassuk a keverést a barna cukor, az olvasztott vaj és a
vanília hozzáadása után is. Egy külön tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat,
majd 2-3 részletben keverjük hozzá a banános masszához. A végén tegyük bele az aszalt fügét és a diót is.
A tésztát öntsük sütőpapírral kibélelt hosszúkás formába, majd süssük
180°C-on 40-45 percig, amíg a beleszúrt pálcika tisztán jön ki.