Egy téli estén a legjobb, meleg otthonkában takaró alatt kucorodva,
egy kiadós levest szürcsölni. Ez minden leves legegyszerűbbje.
Hozzávalók:
- 3 db kis csomag sárga curry pasta culinarisban 490 Ft/db
- 1 db nagy fej vöröshagyma
- 1 l zöldségalaplé bióleveskockából isteni
- 2 db sárgarépa
- 1 zacskó pizza alap tante fanny vagy mint nekem előre legyártott mélyhűtött
- 1 ek olívaolaj
- 1 doboz joghurt opcionális
- 1 bögre vöröslencse
- só,bors, korianderzöld
Elkészítés:
A hagymát felaprítjuk, a répát megpucjuk és kockákra daraboljuk. Egy kanál olajon két
zacskó curry pasztát a hagymával, répával és lencsével 2 percig pirítjuk. Ráreszelünk
1 cm friss gyömbért (opcionális) és felöntjük 1 liter vízzel, beledobáljuk a leveskockát,
így rotyogtatjuk a levest 20 percig, vagy amíg meg nem fő a lencse és a répa.
Ha készen van kézi mixerrel pürésítjük, ízlés szerínt sózzuk, borsozzuk.
Joghurttal/ kókusztejjel és korianderzölddel tálaljuk (ha van otthon lehet bele dobálni
füstölt kacsamellett isteni (culinarisban és intersparban kapható).
Opcionális, de nagyon passzol a leveshez a pizzatekercs. Elég egy boltban vett pizzaalap is.
Gurítsuk ki a tésztát, kenjük meg egy zacskó currypasztával, dobáljunk rá egy kis snidlinget
és a hosszabbik oldalánál tekerjük fel, majd kis szeleteket vágjunk belőle, maj 180 fokon
süssük meg.
A receptet köszönjük szépen dr. Balatonyi Dorottyának!