Egy finom csokoládétorta mindig jól mutat az asztalon, és egykettőre elkapkodják
a vendégek. Ennek a rfeceptnek a különlegességét a karácsonyi hangulatot
árasztó aszalt gyümölcsök adják.
Hozzávalók:
A piskótához
- 9 tojás
- 9 ek cukor
- 7 ek finomliszt
- 2 ek kakaópor
- 0,5 cs sütőpor
- A krémhez:
- 3 cs tejszín ízű pudingpor (főzős)
- 20 dkg cukor
- 7 dl tej
- 10 dkg fehércsokoládé
- 1 rumaroma
- 3,5 dl habrejszín
A díszítéshez
Aszalt gyümölcsök vegyesen, szilva, sárgabarack, ananász, kivi stb.
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóiból egy 24 cm-es tortaformában piskótát sütünk.
A lisztet, kakaóport és a sütőport összekeverjük. Az egész tojásokat a cukorral
10 perc alatt elektromos habverővel habosra verjük. Jó kiverjük és egy fakanállal
hozzákeverjük a szárazanyagokat óvatosan. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük,
beleöntjük a masszát és 180 fokra melegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük
(tűpróbát végezzünk!), majd a formából kivéve hagyjuk kihűlni. Miután teljesen
kihűlt 3 lapba vágjuk. A krémhez a pudingporokat 2 dl tejjel és a cukorral
csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is és felfőzzük. A tűzről
levéve az apróra tördelt fehércsokoládét hozzáadjuk és addig keverjük, míg elolvad,
ummal ízesítjük és kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük és pudingos krémmel
együtt jó habosra keverjük. A piskóta lapokat betöltjük úgy, hogy a torta oldalát és
a tetejét is a krémmel kenjük be. Ezután az aszalt gyümölcsökkel ízlésesen kidíszítjük
a süteményt, és már tálalhatjuk is.