Tejszínes csokoládétorta aszalt gyümölcsökkel

2

 

Egy finom csokoládétorta mindig jól mutat az asztalon, és egykettőre elkapkodják

a vendégek.  Ennek a rfeceptnek a különlegességét a karácsonyi hangulatot

árasztó aszalt gyümölcsök adják.

 

Hozzávalók:

A piskótához

  • 9  tojás
  • 9 ek cukor
  • 7 ek finomliszt
  • 2 ek kakaópor
  • 0,5 cs sütőpor
  • A krémhez:
  • 3 cs tejszín ízű pudingpor (főzős)
  • 20 dkg cukor
  • 7 dl tej
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 1 rumaroma
  • 3,5 dl habrejszín

A díszítéshez

Aszalt gyümölcsök vegyesen, szilva, sárgabarack, ananász, kivi stb.

Elkészítés:

A piskóta hozzávalóiból egy 24 cm-es tortaformában piskótát sütünk.

A lisztet, kakaóport és a sütőport összekeverjük. Az egész tojásokat a cukorral

10 perc alatt elektromos habverővel habosra verjük. Jó kiverjük és egy fakanállal

hozzákeverjük a szárazanyagokat óvatosan. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük,

beleöntjük a masszát és 180 fokra melegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük

(tűpróbát végezzünk!), majd a formából kivéve hagyjuk kihűlni. Miután teljesen

kihűlt 3 lapba vágjuk. A krémhez a pudingporokat 2 dl tejjel és a cukorral

csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is és felfőzzük. A tűzről

levéve az apróra tördelt fehércsokoládét hozzáadjuk és addig keverjük, míg elolvad,

ummal ízesítjük és kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük és pudingos krémmel

együtt jó habosra keverjük. A piskóta lapokat betöltjük úgy, hogy a torta oldalát és

a tetejét is a krémmel kenjük be. Ezután az aszalt gyümölcsökkel ízlésesen kidíszítjük

a süteményt, és már tálalhatjuk is.