Karácsonyi trüffelgolyók

 

7

 

 

Egy igazán kényeztető édesség, amit akár ajándékba is adhatunk –

egy trüffel receptet osztunk meg, amit különlegessé tesz a

narncslikőr és a karácsonyi fűszerek.

 

Hozzávalók:

  • 110 ml tejszín
  • 300 g jó minőségű étcsokoládé
  • 100 g puha vaj
  • 2 ek. narancslikőr (opcionális)
  • 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék
  • 3 ek. darált dió

 

Elkészítés:

A tejszínt egy kis edényben felmelegítjük.

Közben a csokoládét beledaraboljuk egy tálba a vajjal együtt, majd

ráöntjük a meleg tejszínt. Ezután addig kevergetjük, amíg a hozzávalók

fel nem olvadnak egymásban.Hozzáadjuk a keverékhez a narancslikőrt

és a fűszert is, majd miután ezt is elkevertük benne, berakjuk a hűtőbe

dermedni. Negyed óránként keverjük meg a csokis masszát, mielőtt

teljesen megdermedne.Ha ez megtörtént, vegyük ki a hűtőből és

formázzunk kis golyókat belőle. Ezeket aztán hempergessük meg darált dióban.

A kész trüffeleket csomagoljuk kis papírkapszlikba, vagy celofánba