Egy igazán kényeztető édesség, amit akár ajándékba is adhatunk –
egy trüffel receptet osztunk meg, amit különlegessé tesz a
narncslikőr és a karácsonyi fűszerek.
Hozzávalók:
- 110 ml tejszín
- 300 g jó minőségű étcsokoládé
- 100 g puha vaj
- 2 ek. narancslikőr (opcionális)
- 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék
- 3 ek. darált dió
Elkészítés:
A tejszínt egy kis edényben felmelegítjük.
Közben a csokoládét beledaraboljuk egy tálba a vajjal együtt, majd
ráöntjük a meleg tejszínt. Ezután addig kevergetjük, amíg a hozzávalók
fel nem olvadnak egymásban.Hozzáadjuk a keverékhez a narancslikőrt
és a fűszert is, majd miután ezt is elkevertük benne, berakjuk a hűtőbe
dermedni. Negyed óránként keverjük meg a csokis masszát, mielőtt
teljesen megdermedne.Ha ez megtörtént, vegyük ki a hűtőből és
formázzunk kis golyókat belőle. Ezeket aztán hempergessük meg darált dióban.
A kész trüffeleket csomagoljuk kis papírkapszlikba, vagy celofánba